Thursday, December 4

Dark before p.m

Musim ujan..asal ptg ujan.asal ujan ptg..klu da cti2 camnh..mmg elok klu dimanfaatkn dgn tdo yg aman damai tnpa sbrang peperangan serta penindasan.(kebosanan mungkin)
cuba melelapkn mata.telinga didendangkn lagu..mendayu2.pelik..tak nak lena jgak.keluar dari bilik.

bersantai depan tv.tah khusyuk tah tak.tak sampai 5mnit tukar channel lain.sambil mata memandang skrin tv,telingan laju mengopeng(cri2 dgar)..bualan mak ngan abah.ura2 mcm raya aji nh xblik kg.mungkin beraya di Tekam.kenduri kat umah Nek Teh pown tadapat pegi.kecewa x..hampa pown x..(sinonim je kowt).dok umah jela.mcm da kne perintah berkurung.tba2 aku mcm berminat ngan rncangan ZOO ZOO CLUB (channel 303-KBS world).aku memecahkan kesunyian bila abah sibuk mbaca srat khbar.

"mak..kita bela monyet nak..?"

mak yg bru dr dapur mmbawa air kegemarannya (nescafe pnas) berhenti mengadapku.

"nak buat apa bela monyet..?"

aku menjawab dgn kesungguhan.."sebab monyet comel.." (betul ke pengakuan nh)

mak terus berlalu pergi ke tempat abah tanpa memberi respon bernas selanjutnya.
aiseyh..tak direstui la tu..Hm..apalah nak buat.sampai sakit pinggang woo..
sek baring+toto..;p..

aku rindukan baby (seekor kucing hitam bersaiz besar) baka kucing hutan. jinak sgt2..biarlah org ckp nama tu x sesuai ngan kcing aku.janji baby tito ngan aku tiap2 mlm.
sjak pinda rumah bru kat Trolak lpas aku blik PLKN,aku bela baby dr kcik smpai la da besa skit.aku seorg tuan yg baik hati..ske mandikan kucing aku then x bagi kuar umah..kuku pown siap aku potongkan..haha..aku ske dokong baby tpi baby sgt berat..tah bape kilo tah..3kg ++ kowt.dah lenguh tgan,aku lepaskan baby dri ketinggian atas kepalaku..hehe

tapi pada tanggal 12/10/2007..baby lain sgt.aku kacau,sepak terajang,tarik misai, baby langsung x melawan cam bese..leh wat relax je.nak kejutkan dye tito pown jenuh.
kebetulan plak ari 2 besday abah..mmg baby menyendeng je kat abah..sjak aku da masuk uni..baby rpat ngan abah..abah blik kje,pergi masjid,blik umah..dga bnyi mtor abah je nak tercongok dpan pintu.smbut abah balik.tpi dga suara aku pgil baby je, dari jauh da pecut 100m lari lintang pukang selamatkan diri..mcm la aku nh raksasa yg sgt ganas..(ada skit kowt)
abah rncang nak bwak baby skali blik kg raya tu..tapi mak xbagi.biarlah bagi jaga rumah tuk 2-3 hari tu.mkanan pown byk da tgal tuk baby..baby merajuk..
elok2 da landing kat dlam kete nk ikut blik kg,dga mak ckp kne tgal rumah,trus pnjat poko rmbutan belakang rumah..aku panggil turun xmo trun.puas aku pujuk baby..biarlah..kang da blik cni balik ok la 2..

pastu pas balik raya,aku terus xjumpa baby da..baby hilang..tah kemana

sampai sekarang aku rindu baby..walau da pinda pahang..
hati aku da xberminat nk bela kucing cos aku dah kehilangan kucing kesayangan aku..

nak bela monyet mak x kasi..so nak bela pe ek??
hilangkan kebosanan aku kat umah..


my baby


sntiasa mnjdi wallpaper bg mghilangkn kerinduan..;p

M.U.N.G.K.I.N

Antara kita makin rapat kerana keserasian yang terkebetulan mungkin... Antara kita makin selesa kerana kisah yang dicipta mungkin... ...