Sunday, February 6

kembali terjalin

*aku+dia = MUSIC*

on Monday,July 14 2008,aku meng'publish post' entri ini untuk sang kawan yang aku panggil SAHABAT.yeah..itu kamu! dekat 5 tahun kenal.
oke.enough! xmo lebih2..

thx bff..haha--> ko rajin stalker kan?

p/s:title nak kamikaze.kena penggal kepala baru taw!

sekian.

Saturday, February 5

Allah kan sentiasa ada.

Allah engkau dekat
Penuh kasih sayang
Takkan pernah engkau
Biarkan hamba Mu menangis
Karna kemurahan Mu
Karna kasih sayang Mu
Hanya bila diri Mu
Ingin nyatakan cinta
Pada jiwa jiwa yang rela
Dia kekasih Mu
Kau yang selalu terjaga
Yang memberi segala
Allah Rohman Allah Rohim
Allahu Ya Ghofar Ya Nurul Qolbi
Allah Rohman Allah Rohim
Allahu Ya Ghofar Ya Nurul Qolbi
Di setiap nafas di segala waktu
Semua bersujud memuji memuja Asma Mu
Kau yang selalu terjaga
Yang memberi segala
Setiap makhluk bergantung padaMu
Dan bersujud semesta untuk Mu
Setiap wajah mendamba cinta Mu cahaya Mu


kesinambungan dari entri merepek di bawah.
tiada kena mengena dengan jiran sebelah rumah apatah lagi sepupu adik sedara belah abah yang paling bongsu. mungkin juga tiada sangkut paut dengan bekas kekasih cikgu praktikal kimia sekolah menengah mahupun kawan lama adik angkat kawan baik kawan. oleh itu, sila jangan buat tanggapan melulu.

Allah kan sentiasa ada.Jangan takut....

Sekian.

Double trouble


I hated you!!! but don't want to hate so much just a little as possible as i can.

ok.let's the story begin..

He wants to go there.I suddenly knew she was there too. She was there and he wants to go there-(repeat twice) F***!F***!F***! i hated her. & will hated him if he want to go there. no climax. ---> the end ---<


Thank You!

who own my Heart



oke..sedia maklum.kekasih anda DEGIL!tetap mahu mengtag gambar anda(even separuh) pown xpe.sila marah dengan membelai ubunnya perlahan-lahan sambil membisik kata *sayang.,.motif utama?*-->amat dikehendaki.

yes!!beta kekasih anda.oleh itu sila jangan nak menyorokkan status.apatah lagi nak menggunakan status *SINGLE* lalu meng-untag- segala gambar anda dengan kekasih.

info ringkas kepada Khairul Azwan;-

1- Anda teleh mengecikkan hati kekasih anda apatah lagi merenyukkan perasaan 'munge-munge chentanya yg sedang berkembang kuncup'
2-Kekasih anda akan mencipta satu watak jahat.Iaitu akan mengexplore segala email serta laman sosial anda bagi menjalani penyiasatan terperinci & tersembunyi.
Oleh itu,semua wanita yang berchatting,bermsg waima ber'poke' jer pown akan di spam a.k.a di BLOCK!
(Kejam @ patut)
3-Kekasih anda juga akan mengambil langkah berjaga-jaga dengan memperincikan suara anda,samada bergetar @ nyaring.Sekiranya macam xsudi je nk bercakap,kekasih anda akan menyifatkan anda sedang berboringkan diri.maka tercetuslah perang-Kekasihku curang dibelakangku.-padahal penat baru balik kerja dah ajak sembang.
4-Kekasih anda akan menghabiskan duit gajinya dengan shopping berbagai-bagai akibat tekanan mengenai hubungannya dengan anda. Ini strategi menghilangkan stress.Oleh itu,simpanan bersama akan tergendala.
(Tabungan itu amat urgent!)
5-Kekasih anda akan membuat perhitungan ditambah dengan tekaan yang bukan-bukan.Demikianlah,inbox anda akan penuh dengan layangan emosi merepek bertalu-talu.
6-Kekasih anda akan mempertikai mengenai kesetiaan anda dan selang 2jam sekali akan bertanya soalan yang sama. * u sayang kat i x? *-sila jawab secara konsisten-
7-Makin cepatlah kekasih anda mengajak anda bernikah kerana tak mahu anda mempunyai sifat berfoya-foya dengan wanita lain ataupun MENGHUBUNGI BEKAS KEKASIH ANDA!!
8-Step 1-sijil kursus perkahwinan sudah dapat.Di ingatkan bukan untuk diperam dalam laci meja pejabat anda.Silalah belajar di tambah dengan memperbaharui segala ilmu tentang Rumahtangga Bahagia.Mantapkan Ilmu agama di dada dan nikahilah beta!!(berani mati punya statement)
9-Kemungkinan besar bulu tangan @ kaki anda akan togel akibat dicabut oleh kekasih anda ketika geram seperti mahu menggigit hidung anda.Silalah bercakap benar dengan kekasih anda sekiranya malu anggota bulu di badan anda bertobek-tobek sehingga menyebabkan anda terpaksa memakai baju lengan panjang berganding seluar labuh ke buku lali.


ini Fakta.harap maklum



lagi..sedikit gusar terhadap anda.oleh itu gambar anda di blurkan sedikit.sekian.

yang menyintaimu
::Ur Cinderella::

Friday, February 4

berbisik dalam diam



mood..:layan!!..:

1st time aku dga lagu drang time stdy dlu(last 2years)..ok la..simple.lagu tu pown got some meaning buat aku.yg comel voice that's girl.yang aku tahu name beliau Melda.Tp xkenal pown cos dlu dye indie.But lately,dye da jadi bintang gadis semasa sunsilk..

Gosh..this girl..wahaha..cute seyh!

*Melda Ahmad* Yes..i luv ur song..wink!!



dan lagi..cute song



just listen..layan!!

Thursday, February 3

Terima Kasih Hati

*Tolong Ingatkan Aku*

Aku hayati lagu itu dalam-dalam.Dalam jiwa sentap saat mata terkesan sesuatu.takut untuk diluah kerana takut ramalan tergeser dengan kebenaran.aku mengukir episod kematangan untuk mengukur diri.malas untuk menuding jari.cuma harapkan karma bisa meleyapkan rasa gusar di hati.

aku tersenyum


kerana aku sedang membayangkan erti senyuman itu.kelat.sakit.dan lagi disiratkan makna,sepantas laju mutiara jernih berjurai.hati sedang tidak keruan.Terima Kasih Hati!

akal sudah menerbalikkan kewarasan aku.Tuhan Sedang Membenci aku. Lantas tersedar keterlanjuran aku--->Tuhan sedang menguji aku!

tersepit antara keinginan dan kerakusan.aku yang selalu leka dengan tanggungjawab.terbeban dengan nafsu tamakku sendiri.Mungkin aku terlalu jahil untuk memerangkap amarah dengan ketenangan amalan mahmudah. Ya!!aku naif memelihara hati menjauhkan racun.Dan racun yang telah merosakkan hati. Racun dosa yang aku benarkan saat terleka. *“Allâhumma Anta Rabbî, lâ ilâha illâ Anta, khalaqtanî wa ana ‘abduk-a
wa ana ‘alâ ‘ahdik-a wa wa’dik-a mastatha’tu, ‘aûdzu bik-a min syarri mâ
shana’t-u. Abûu lak-a bini’matik-a ‘alayya wa abûu bidznbî, faghfirlî fa innah-û lâ yaghfiru- dzdzunûb-a illâ Anta”


Hati..bersabarlah dengan penipuan.Andai terbuka amanah pasti terlantang suara kemaafan..terserlah muka penyesalan.Andai hati penuh kebal dengan kejahilan.Sungguh Daif memujuk diri sendiri.

Wahai hati..solo tarian malammu dengan penantian.hangat dalam kekeliruan.apakan jawapan sudah diisi tanda noktah. . . . . ?

terusan memikir lagi. Hati meneka jahat. Hati merela pasrah. Hati berdendam ego. Hati mengawal diri.

Lupa ingatan sejenak! Pasti hati kaku seketika. Minda yang mentafsir waktu.

mana kau 😶

bila aku pejam mata aku nampak kau fikiran menerawang tentang masa depan bila aku buka mata aku nampak kau makin menjauh baya...