Sunday, March 1

How to clean baby milk bottle

Tajuk pun dah very2 mak-mak kan!! Haha..

Oke..nak share skeyyddd cara cuci botol susu anak ni. Yela..baby kan mudah di jangkiti penyakit. Kalau x basuh betul-betul botol susu ni virus, bakteria dan segala mak bapak parasit akan terkumpul dalam botol susu tu. Nak pulak bawah setahun sistem imunisasi baby masih belum matang.



Ni antara jenama sabun pencuci botol yang aku pernah guna..and my fav is "Pureen Liquid Cleanser flavour orange" :)

Lepas dah cuci botol semua haruslah di sterilkan.. Nak ikut cara tradisional rebus dalam air panas tu memang x la kan..sebab aku ni bukan la rajin bebenor.. Sekarang pun da banyak electric steriliser. Senang, mudah dan cepat. Ngee~~~



Dan ini pilihan hati aku. Aku beli combo terus. Sebab kalu beli asing car warmer tu da RM99.90.
Autumz - Electric Steriliser Home & Car Warmer ni aku beli kat Onebabyworld. Rege time tu RM173.88. (NP RM 229.80)

Dengan hanya 3 langkah mudah dan botol dah sedia di sterilkan.



1-Mula-mula isikan air takat gegelang besi tu.kalau lebih sikit pun xpe..tapi janganlah lebih sangat.


2- Susun botol dan segala peralatan baby yang nak di sterilkan. Termasuklah pacifier, teether, alat-alat breastpump.


3- Tekan suis ON! Haha..



Tadaaa..da siap tuk dikeringkan.



Chakk!! Khalisa da 4bulan.. Berat latest 6.5 kg. Phewww!!


Love,
Mommy vogue!

Sweet Escape

Giving up is not an option when you have someone calling you mommy. My daughter, you are the answer to every time I looked up at the...