Tuesday, March 15

:: D.I.A.P.E.R.S.::

Dari Khalisa belum lahir lagi setiap kali check up dekat KPJ kajang, mesti akan dapat 'cenderahati' sample diapers. Kumpul-kumpul boleh jadi stok tuk sebulan.. Ahaks!

Masa newborn aku guna drypers & MamyPoko tuk Khalisa


Even size yang sama dyrpers & mamypoko, tapi cutting drypers kecil sikit. Masa baby paha khalisa bambam sikit. So aku banyak belikan mamypoko tuk khalisa. Kualiti pun tiptop cuma agak pricy sikit. Nak guna clothdiaper (CD) memang xla! Haha..malas nak basuh. Guna disposble diaper je sonang.

Bila Khalisa da pandai merangkak agak mencabar jugakla nak pakaikan diapers tuk Khalisa. Kena bersilat bagai la. So aku pun start survey tuk diaper pants.





Stok tuk Khalisa. Atok siap belikan rak baru tuk simpan diapers Khalisa. Wee ~~~





Antara review aku sepanjang pemakaian Khalisa. 

- Diapex Wonder Pants 
#Harga - 🌟🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟🌟🌟

- PetPet Day Pants 
#Harga - 🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟🌟

- Huggies Dry Pants 
#Harga - 🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟

- Drypers Drypantz 
#Harga - 🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟🌟🌟🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟🌟

- Mamypoko Pants Extra Soft 
#Harga - 🌟
#Penyerapan - 🌟🌟🌟🌟🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟

- Mamypoko Standard 
#Harga - 🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟🌟
#Bukaan tepi - 🌟🌟🌟

Antara jenama lain ( tapi ini just try tuk disposble tape diaper) 

- Merries 
#Harga - 🌟
#Penyerapan - 🌟🌟🌟🌟🌟
#Tahanan Gam Tape- 🌟🌟🌟

- Goo.n
#Harga - 🌟🌟🌟
#Penyerapan - 🌟🌟
#Tahanan Gam Tape- 🌟🌟

♡ Harga semakin sikit bintang semakin mahal 😄💦
♡ Khalisa paling xngam pakai huggies.. timbul rashes merah.mungkin xsesuai.
♡ Lain kulit bontot anak lain penerimaan





Memandngkan aku seorang mak yang malas nak g supermarket beli diapers anak gedabak banyak-banyak. Aku memang selalu beli online je. Jimat masa & tenaga. Murah punmurah kalau beli online. Haha!

Antara website yang boleh beli diapers online

- youbeli.com


- eshop.tesco

Mahal jugak tapi tengokla kalau ada promo bolehla...



- 11street.com.my

Termasuk kategori mahal jugak.haha


- ensogo.com.my


- lazada.com.my


Pilihan aku memang LAZADA. Tiap-tiap bulan aku beli online buat stok sebulan. Hehe.. Lagi bila ada sale. Sonang..terus hantar depan rumah.


Sekarang Khalisa pengguna tegar drypers Drypantz. Since anak pakai mommy pun boleh join club and collect point. Da agak banyak point boleh redeem. At least got something for free. Cuma kena rajin register code number tu je.

1- register drypersclub dkat drypers.com.my
2- masukkan code untuk tambahkan point.



Antara items yang boleh redeem. Ikut point yang kita da kumpul.


No code biasa ada kat belah dalam plastik drypers. Contoh macam tulisan ni.





Peace yo! ✌

#entrimak-mak
#alahmembelisenangmemakai

G.D.O *E.P#3#

Hello Perhentian